Koulupuvut

Pitäisikö niiden olla pakollisia?

Koulupuvut

Pitäisikö niiden olla pakollisia?

Yllään vai ei pukeutunut univormuja?


Se on ollut kysymys monille kouluille ja vanhemmille. On kiistatonta sanoa, että virkapukujen käytöllä on monia etuja. Jotkut koulut ovat kuitenkin myös vastustaneet tiettyjä oppilaita vaatimaan univormuja. Siksi on syytä luetella joitain ymmärrettäviä ja tietäviä etuja, jotta voidaan päätellä, mikä voi olla hyödyllisin opiskelijoille ja kouluille.


Ne voivat edistää tasa-arvoa


Sanotaan, että koulupuvut edistävät opiskelijoiden turvallisuutta vähentämällä sosioekonomisia eroja ja auttamalla lapsia keskittymään opiskeluunsa eivätkä ole huolestuneita muotista muun muassa siihen liittyvien asioiden vuoksi. Toisaalta jotkut korostavat, että koulupuvut vievät opiskelijoiden oikeuden osoittaa persoonallisuuttaan. Lisäksi he puolustavat ajatusta, että virkapukujen pukeminen ei auta heidän akateemisessa saavutuksessaan eikä peitä sosioekonomisia eroja.


Vaurauden symboli


Kirjoittajan David L. Brunsman, joka on kirjoittanut "School Uniform Movement and mitä se kertoo meille amerikkalaisesta koulutuksesta: Symbolinen ristiretki", mukaan koulupukujen käytön perinne alkoi Englannissa vuonna 1222, kun Canterburyn arkkipiispa sai opiskelijat pukeutua viittamaiseen asuun, nimeltään "cappa clausa". Vuosia myöhemmin koulupukuista tuli vaurauden symboli.


Kuuluvuuden tunne


Valitettavasti monien opiskelijoiden on käsiteltävä kiusaamista ja vertaispaineita, joten ihmiset sanovat, että koska heidän on käytettävä samoja vaatteita, tämä voisi auttaa välttämään kilpailua vaatevalinnoista tai jos ne ovat esimerkiksi kalliita vai eivät. Jotkut koulutuksen asiantuntijat sanovat, että koska he käyttävät samoja vaatteita, se voi kehittää heidän keskuudessaan sosiaalista hyväksyntää. Tiedätkö, kun pukeut suosikkisi joukkuepaitaa ja siirryt peliin? Tuo kuuluvuus johonkin tunteeseen ja ylpeys, jota tunnet? Jotkut ihmiset väittävät, että tämä on sama tunne, kun käytät koulupukua. Opiskelijat voivat todellakin kehittää tunnetta kunnioituksesta, ylpeydestä ja luottamuksesta.